Δημήτρης Διακογιάννης
Go to English site
Φωτογράφος

O επαγγελματίας φωτογράφος πρέπει να διαθέτει πάθος και αφοσίωση


Ονομάζομαι Δημήτρης Διακογιάννης, είμαι φωτογράφος και δραστηριοποιούμαι στην επαγγελματική φωτογραφία γάμου, τη φωτογραφία βάπτισης και τη φωτογραφία μόδας. Σε κάθε περιβάλλοντα χώρο μου αρέσει να χειρίζομαι και να ελέγχω την ποιότητα και την κατεύθυνση του φωτός, δημιουργώντας εικόνες υψηλής αισθητικής, φιλτραρισμένες μέσα από το προσωπικό σας γούστο και προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις σας.

Ως Φωτογράφος γάμου και βάπτισης φροντίζω πάντα να αναδεικνύω τον αυθορμητισμό και παράλληλα να σκηνοθετώ κάποιες στιγμές όταν το επιτρέπει ο χώρος και ο χρόνος, ώστε να δώσω ένα ιδιαίτερο και μοναδικό αποτέλεσμα αντίστοιχο μιας τέτοιας ξεχωριστής μέρας για σας. Η επαγγελματική φωτογραφία είναι ιδιαίτερα απαιτητική και χρειάζεται από τον επαγγελματία ευρηματικότητα, φαντασία, πάθος και αφοσίωση.

Κατά την άποψή μου ο επαγγελματίας φωτογράφος γάμου αλλά και φωτογράφος βάπτισης πρέπει να είναι σε θέση να παράγει ταυτόχρονα με τη δημιουργική του δουλειά ένα πολύ δυνατό ποιοτικό αποτέλεσμα. Η ποιότητα και η κατεύθυνση του φωτισμού, οι σκιάσεις που δημιουργούνται και η στάση του σώματος σε σχέση με το φως δίνουν καλλιτεχνική υφή σε μία φωτογραφία. Όλα αυτά με τον κατάλληλο χειρισμό και την υψηλή αισθητική μπορούν στα χέρια του έμπειρου φωτογράφου να αναδειχθούν, να αποτυπωθούν και με μοναδικό τρόπο να αποτελέσουν στιγμιότυπα για μια ζωή. Μόνο όταν η έμπνευση και η καλλιτεχνική προσέγγιση συνδυάζονται επιτυγχάνεται το ιδιαίτερο στυλ που απαιτείται στις φωτογραφίες.

Ένας γάμος, όμως ή μια βάπτιση, δεν περιλαμβάνει μονάχα στημένες, δημιουργικές – καλλιτεχνικές φωτογραφίες. Κυνηγάω τη στιγμή, τις ματιές του ζευγαριού όταν αντικρίζει ο ένας τον άλλο, τη συγκίνηση, την αμηχανία, ένα φιλί, ένα σφιχτό κράτημα στο χέρι, το χαμόγελο του μωρού, τις αντιδράσεις των αγαπημένων προσώπων. Όλες οι στιγμές που κρυφά ή φανερά ξεχειλίζουν από συναίσθημα, όλες οι αυθόρμητες εκφράσεις των προσώπων πρέπει να αιχμαλωτιστούν στη φωτογραφία μέσα από την έμπειρη ματιά και την καλλιτεχνική προσέγγιση του φωτογράφου.

Κάθε φωτογράφιση γάμου ή βάπτισης είναι μοναδική, με τις ιδιαιτερότητές της, με ζευγάρια διαφορετικά, ανθρώπους ξεχωριστούς. Αποτέλεσμα; Σαφώς διαφορετικό, προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις του κάθε ζευγαριού αλλά πάντα με την υψηλή ποιότητα που εγγυάται η δουλειά μου εδώ και χρόνια.

Η φωτογραφία μόδας με την οποία ασχολούμαι, αποτελεί ένα ξεχωριστό κομμάτι της επαγγελματικής φωτογραφίας. Έχει πολλά κοινά αλλά ταυτόχρονα διαφέρει αρκετά από τις φωτογραφίες γάμου. Υπάρχουν πολλά σημεία αλλά και στοιχεία που διαφοροποιούν αυτές τις δύο. Η φωτογραφία μόδας απαιτεί επιπλέον γνώσεις, εξειδικευμένο εξοπλισμό, φαντασία και δημιουργικότητα. Εκεί δεν θα παίξει τόσο μεγάλο ρόλο η στιγμή όσο το κατάλληλο στήσιμο, ο φωτισμός, τα εξαρτήματα και η σωστή επιλογή προσώπων. Οι οδηγίες που θα δοθούν από το φωτογράφο παίζουν καθοριστικό ρόλο και τα πρόσωπα γίνονται τα «υλικά» του που θα αναδείξουν τη φωτογραφία μόδας ως ένα μοναδικό καλλιτεχνικό δημιούργημα.

Η εμπειρία που συνδυάζω μέσα από την ενασχόλησή μου με όλους τους τομείς εγγυάται ένα μοναδικό αποτέλεσμα στη δουλειά μου ως φωτογράφος γάμου αλλά και ως φωτογράφος βάπτισης και μόδας δίνοντας τη βαρύτητα που απαιτείται σε κάθε περίσταση. Εφαρμόζω πάντα όλο το φάσμα των τεχνικών μου γνώσεων, ανεξάρτητα από το είδος της φωτογράφισης, και έτσι επιτυγχάνω αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στις μοναδικές απαιτήσεις σας. Διαθέτοντας την εμπειρία και την αισθητική που απαιτούνται σε κάθε είδους μοναδική φωτογράφιση, μπορώ να εξασφαλίσω ένα καλαίσθητο και ιδιαίτερο σύνολο από τις στιγμές που θα θέλετε να φυλάξετε για πάντα μέσα στις φωτογραφίες σας.

Νιώστε ελεύθεροι να περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μου.


Δ. Διακογιάννης,   Θ. Καΐρη 11, Ν. Σμύρνη,   2109345896 - 6948878741
Κατασκευή ιστοσελίδας και φιλοξενία από BlueHost.gr